Op dinsdag 6 maart vertoont Cinementaal i.s.m. Filmhuis Oldenzaal Vele hemels boven de zevende. De film is gebaseerd op de gelijknamige en veelgeroemde debuutroman van Griet Op de Beeck, die zelf het scenario voor de film schreef. Op de Beeck kreeg nog meer bekendheid toen ze in 2016 Zomergast was.
Vele hemels boven de zevende is een film over obstakels die bergen worden en over durven kiezen voor je eigen geluk. Vijf mensen, met elkaar verbonden, vertellen hun verhaal.

Inleiding
Vele hemels boven de zevende wordt ingeleid door Karin Dijkman, systeem-, EFT- en EFFT-therapeut. Karin Dijkman heeft ruim 30 jaar ervaring in de hulpverlening, waaronder de laatste jaren in de kinder- en jeugdpsychiatrie en in haar eigen praktijk KADE relatietherapie, counseling en training. Dijkman’s manier van werken en denken is gerelateerd aan de manier waarop interactie tussen mensen, over generaties heen van betekenis zijn in het hier en nu. Karin Dijkman: “Mijn passie en overtuiging in relatie tot circulair denken zit me in het bloed en ik hoop mij hierin te kunnen blijven ontwikkelen.” Vanuit haar deskundigheid zal Karin Dijkman in haar inleiding ingaan op relevante gezinspatronen en daarbij verbinding maken met fragmenten uit de film.

De muziek in de film is speciaal voor de film gecomponeerd door Spinvis.

Jan Matthy’s verfilming van Vele hemels boven de zevende is geen sentimentele soap, maar een volwassen film over het belang van communicatie. Oprecht ontroerend en ontroerend oprecht. (De Morgen)

Datum: di 6 maart 2018
Locatie: Filmhuis Oldenzaal - Molenstraat 25 Oldenzaal
Aanvang: 19.30 uur
Entree: € 9,-, Vrienden van Cinementaal krijgen € 3,- korting.
Reserveren: www.stadstheaterdebond.nl of T 0541 536300

Van 31 maart t/m 7 april vindt de NVA Autismeweek 2018 plaats. Hierin wordt extra aandacht gevraagd voor de ongeveer 190.000 mensen met autisme in ons land.
Cinementaal sluit graag aan bij dit thema en vertoont maandag 26 maart i.s.m. Concordia de indrukwekkende film On Body and Soul.

De introverte Mária is nog maar net begonnen met werken in een abattoir als de nieuwe kwaliteitscontroleur, als het geroddel onder haar collega’s al begint. Mária gedraagt zich opvallend anders. Ze zit tijdens de lunch altijd alleen in stilte, ze neemt haar werk extreem serieus en houdt zich strikt aan de regels. Haar wereld is er een die bestaat uit cijfers en gegevens die in haar geheugen geprent staan. De enige op werk die toenadering zoekt is haar baas Endre.

Ondanks de gesloten karakters van beiden leren ze elkaar steeds beter kennen en ontdekken ze per toeval ’s nachts hetzelfde te dromen. Ze zijn met stomheid geslagen. Hun relatie en de manier waarop ze in het leven staan verandert, als ze overdag hun dromen samen na beginnen te spelen.

Inleiding

On body and Soul wordt ingeleid door René de Veen, psychiater.

René de Veen is werkzaam bij het Mobiel Consultatie- en Behandelteam van Mediant GGZ en heeft Autisme sinds 20 jaar als bijzonder interessegebied. De laatste tien jaar heeft De Veen veel ervaring opgedaan met deze doelgroep en er een grote liefde voor ontwikkeld. Vanuit zijn deskundigheid zal René de Veen de film inleiden en daarbij verbinding maken met de thema’s in de film.

Winnaar van de Gouden Beer op het filmfestival in Berlijn.

On Body and Soul beroert hart én hoofd. De film vertelt het verhaal van twee eenzame zielen, schuchtere mensen die elkaars spiegelbeeld lijken te zijn, zelfs in hun dromen. Dit is zo'n zeldzame film waar alles klopt. (NRC)

Datum: ma 26 maart 2018
Locatie: Concordia - Oude Markt 15 Enschede
Aanvang: 19.30 uur
Entree: € 9,-, Vrienden van Cinementaal krijgen € 2,- korting.
Reserveren: www.concordia.nl of T 053 4300999

Op vrijdag 20 april organiseert Cinementaal een speciale filmavond voor haar Vrienden!

Omdat wij uw ondersteuning zeer waarderen en u daarom graag iets extra’s bieden.
Vrienden ontvangen een persoonlijke uitnodiging met het programma.

U wilt er graag bij zijn, maar u bent nog geen Vriend? Wij verwelkomen u graag! Voor € 15,- per jaar ondersteunt u ons.

U kunt zich aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ook dit voorjaar organiseert Cinementaal i.s.m. Concordia een filmcyclus: drie films met één overkoepelend thema. Terugkerend thema in de films is de invloed van de hersenen op ons gedrag.

De films zullen worden ingeleid door Bianca de Geus, klinisch neuropsycholoog. De Geus houdt zich bezig met de relatie tussen het functioneren van de hersenen en ons gedrag,  emoties en onze cognitie. In haar werk richt Bianca de Geus zich vooral op de gevolgen van niet-aangeboren-hersenletsel, ten gevolge van een ongeval, een herseninfarct, een tumor in het hoofd, middelen-misbruik en andere ziektes of problemen die hersenletsel tot gevolg kunnen hebben.

Bianca de Geus heeft eerder voor Cinementaal films ingeleid en wij hebben haar leren kennen als een bijzonder goede, deskundige spreker.

Meer informatie over de films leest u hier binnenkort. Reserveert u alvast de data: 14 mei, 28 mei en 11 juni.