De tweede film in de reeks is Phantom Thread (VS, 2017), een ingetogen, maar sublieme film van de regisseur van Magnolia en There Will Be Blood. Daniel-Day Lewis speelt de rol van Reynolds Woodcock, de belangrijkste modeontwerper van de Britse high society in het Londen van de jaren ‘50. Vrouwen komen en gaan in Woodcock’s leven en zij bieden deze verstokte vrijgezel zowel inspiratie als gezelschap. Maar dan ontmoet hij Alma, een jonge vrouw met een sterke wil, die al snel een vaste plaats in zijn leven verovert als zowel zijn muze als zijn minnares. Woodcock ervaart deze liefde echter met gemengde gevoelens omdat ze het leven dat hij voor zichzelf zo zorgvuldig geordend had overhoop gooit.

“Paul Thomas Anderson en acteur Daniel Day-Lewis werken tien jaar na There Will Be Blood opnieuw samen en creëren Reynolds Wood­cock, een veeleisende modeontwerper die een machtsspel speelt met zijn muze en model Alma. Phantom Thread is even exact en weelderig als zijn hoofdpersonage.” (De Filmkrant)

“Met Phantom Thread serveert Paul Thomas Anderson een oogverblindend elegant meesterwerk. Wat begint als een bedrieglijk simpele love story, mondt uit in een verrassend ondeugende analyse van het mannelijke ego. Daniel Day-Lewis zorgt voor een knetterend afscheid in zijn rol van narcistische modeontwerper.” (De Morgen)

Datum: ma 28 mei 2018
Locatie: Concordia - Oude Markt 15 Enschede
Aanvang: 19.30 uur
Entree: € 9,-, Vrienden van Cinementaal krijgen € 2,- korting.
Reserveren: www.concordia.nl of T 053 4300999

Deel dit artikel

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn