Op dinsdag 9 januari vertoont Cinementaal i.s.m. Filmhuis Oldenzaal Una mujer fantástica.

De transseksuele Marina en haar twintig jaar oudere vriend Orlando zijn verliefd en bezig een gezamenlijke toekomst op te bouwen. Samen betrekken ze een appartement in het hart van miljoenenstad Santiago. Hoewel de twee regelmatig hevig worden bekritiseerd door hun omgeving, leiden ze een betrekkelijk gelukkig leven. Maar wanneer Orlando plotseling komt te overlijden is het leven zoals Marina dat kende voorbij. Tijd om te rouwen wordt haar niet gegund. De familie is argwanend over haar exacte rol bij zijn dood. Terwijl er een onderzoek wordt gestart, sluit de familie haar volledig buiten en is zij zelfs op de begrafenis niet welkom. Marina laat zich echter niet zomaar buitenspel zetten en vecht voor haar recht om zichzelf te kunnen zijn.

Dan wordt voor de kijker duidelijk dat het dromerige openingsshot voor de personages nooit méér zal zijn dan een verloren droom. Toch blijft gedurende de rest van de film een scherp contrast bestaan tussen droom en werkelijkheid, wat meermaals moet benadrukken hoe eenzaam en wanhopig Marina zich voelt. Hoop en melancholie gaan hier hand in hand.

Melodramatisch, dit verhaal over een transgender in hedendaags Chili? Zeker, maar de regisseur weet precies hoe hij zijn film moet laten zwieren. Je raakt betoverd door de hoofdrolspeelster, die haar Marina een opgekropte kracht meegeeft. (De Volkskrant)

Datum: di 9 jan 2018
Locatie: Filmhuis Oldenzaal - Molenstraat 25 in Oldenzaal
Aanvang: 19.30 uur
Entree: € 9,-, Vrienden van Cinementaal krijgen €3,- korting
Reserveren: Reserveren kan via www.stadstheaterdebond.nl of aan de kassa: di t/m vrij 13.00 - 17.00 uur

Deel dit artikel

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn