Geluk. Er wordt door vrijwel iedereen naar gestreefd, er wordt onderzoek naar gedaan, het wordt bestudeerd, het wordt je te pas en te onpas toegewenst en de mensen die zich volmaakt gelukkig noemen zijn op één hand te tellen. Wat is “gelukkig zijn” en hoe wordt je het? Grafisch ontwerper Stefan Sagmeister staat op het punt in zijn leven dat hij zich afvraagt of hij zijn levensgeluk kan beïnvloeden. Hij weet dat er grofweg drie methoden zijn om gelukkiger te worden en besluit om deze uit te proberen. Tegelijkertijd zal hij dit experiment laten vastleggen. Dat resulteerde in de documentaire The Happy Film.

De drie methoden zijn mediatie, therapie en medicatie. De effecten zijn zeer verschillend. Hoewel het de bedoeling was om het project in een jaar af te ronden gebeurde er onverhoopt veel in zijn leven. Liefde en dood zetten dit project meermaals op pauze en dat biedt vooral herkenbaarheid. The Happy Film is een kunstzinnige en reflectieve documentaire.

Inleiding
The Happy Film wordt ingeleid door em. prof. dr. Henk Procee, docent in zeer uiteenlopende vormen en niveaus in het onderwijs zoals hogescholen, universiteiten, post academisch onderwijs en AIO-masterclasses.
Henk Procee staat bekend als een voortreffelijk en humorvol gespreksleider. Procee zal specifieke situaties in de documentaire toelichten en daarover nadien met het publiek in gesprek gaan. In de inleiding zal de vraag of de drie gekozen wegen de meest waardevolle zijn om somberheid het hoofd te bieden, centraal staan.

Reserveren
Datum: ma 15 januari 2018
Locatie: Concordia Film Theater Beeldende kunst - Oude Markt 15 Enschede
Aanvang: 19.30 uur
Entree: € 9, Vrienden van Cinementaal krijgen € 2,- korting
Reserveren www.concordia.nl T 053 4300900 of aan de dagkassa Langestraat 56 Enschede

Deel dit artikel

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn