Cinementaal heeft een druk jaarprogramma en dat betekent veel werk voor de vrijwilligers. We zijn daarom op zoek gegaan naar versterking voor de programmawerkgroep. Met plezier verwelkomen we twee nieuwe collega’s: Alina Ploszaj en Ernst Pansier. Alina Ploszaj is werkzaam als GZ-psycholoog bij PsyQ en Ernst Pansier is ervaringswerker bij Mediant GGZ. Binnenkort leest u hier een nadere kennismaking met hen beiden.

Cinementaal kan niet zonder Vrienden! Zou u daarom zo vriendelijk willen zijn om uw bijdrage voor 2018 over te maken op NL32 RABO 0396 8183 31 ten name van Stichting Cinementaal te Enschede? Bij voorbaat dank!

Op 14 september is Hanny Meijer na een ernstige ziekte overleden. Hanny was vele jaren een fijne collega in onze Programmawerkgroep. Vanuit haar ruime ervaring in de GGZ, met name in de Jeugdzorg, leverde zij daarbij op een deskundige en plezierige manier een constructieve bijdrage aan het programma van Cinementaal.
Hanny droeg Cinementaal een warm hart toe en zij bleef ook na haar afscheid als vrijwilliger onze filmavonden bezoeken. Wij herinneren ons Hanny als een betrokken, enthousiaste, warme en hartelijke persoonlijkheid. Wij zullen het fijne contact met Hanny Meijer zeer missen.

De prestigieuze World Technology Award 2016 in de categorie Ethiek is toegekend aan Peter-Paul Verbeek, hoogleraar Filosofie van Mens en Techniek aan de Universiteit Twente. De World Technology Awards worden jaarlijks uitgereikt aan vooraanstaande personen die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de toepassing en ontwikkeling van wetenschap en technologie. Peter-Paul Verbeek: “Ik voel mij zeer vereerd. Dit is een geweldige erkenning voor alle werk in het PhilosophyLab en in onze Human-Technology Relations research group.” Peter-Paul Verbeek is een door Cinementaal zeer gewaarde spreker. Tijdens de Cinementaal Filmdag 2015 heeft hij op zijn eigen bevlogen wijze een interessante lezing verzorgd rondom het thema Techniek met betrekking tot het vraagstuk Mensverbetering of Hulpstuk? en het meebewegen in onderlinge interactie met de technische ontwikkelingen. Cinementaal feliciteert Peter-Paul Verbeek van harte met deze onderscheiding!

Cinementaal wil haar Vrienden en lezers van de nieuwsbrief meer betrekken bij het programma.
Heeft u een suggestie voor een thema dat u graag eens onder de aandacht zou willen brengen? Of wellicht een indrukwekkende film gezien? Laat het ons weten!
Dat kan per mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of spreekt u gerust één van onze vrijwilligers aan op een filmavond.

Cinementaal stuurt regelmatig een e-nieuwsbrief uit naar de Vrienden van Cinementaal. Wilt u deze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich aanmelden voor nieuwsbrief. U kunt de laatste nieuwsbrief en eerdere nieuwsbrieven ook downloaden door op het logo Nieuwsbrieven te klikken.