Maandag 27 mei vertoont Cinementaal in samenwerking met Concordia Gloria Bell (VS, 2018). Een avond over levenskunst!

Julianne Moore (Still Alice) sprankelt als Gloria . Ze is 58 jaar, maar voelt zich nog elke dag een prille dertiger op zoek naar de liefde van haar leven.

Gloria Bell is weliswaar in de vijftig, maar ze voelt zich nog vaak een dertiger. Haar dagen brengt ze door op kantoor, maar de avonden is ze steevast te vinden op de dansvloer van clubs in Los Angeles. Wanneer ze op een avond Arnold ontmoet, lijkt er een einde te komen aan haar dagen als vrijgezel. Maar hoe ga je om met zo'n nieuwe relatie en met alle bagage van je partner? Onverschrokken en met ongelooflijke levensvreugde gaat Gloria het nieuwe avontuur tegemoet.

Filmmaker Sebastian Lelio is bekend van onder meer Disobedience , het met een Oscar bekroonde Una Mujer Fantastica en van zijn veelgeprezen Chileense hit Gloria uit 2013. Gloria Bell is een shot-voor-shot remake van die film. Het verhaal gaat dat Oscarwinnares Julianne Moore alleen de hoofdrol wilde spelen als Lelio zelf de remake maakte.

Gloria Bell wordt in- en uitgeleid door Dick Kleinlugtenbelt, socioloog/filosoof/schrijver. Dick Kleinlugtenbelt werkte als senior beleidsmedewerker kwaliteit en ethiek in de GGZ.  Sinds 2011 geeft hij lezingen en cursussen op het gebied van levenskunst , ethiek, socratische gespreksvoering en vriendschap. Kleinlugtenbelt is verder actief als auteur. In 2005 verscheen zijn boek Mensbeelden en levenskunst. In 2010 verscheen Levenskunst deel 2; in 2018 verscheen het laatste deel van de trilogie: Moderne levenskunsten.

2019 04 12 10 09 13 Dick Kleinlugtenbelt

Foto: Dick Kleinlugtenbelt

De Levenskunst is op weg zich een plaats te verwerven in onze moderne maatschappij. U komt het steeds vaker tegen, zowel in het openbare- als het privéleven. De levenskunst geeft antwoorden op vragen als Wie ben ik? Hoe wil ik mijn leven inrichten? Waar liggen mijn sterke- en waar mijn zwakke kanten?

De film zal kort worden ingeleid over levenskunst met enkele levenskunstvragen van waaruit de film bekeken kan worden. Het accent bij deze filmavond ligt echter bij de uitleiding. Na de film zal er een gesprek zijn over deze vragen en andere opvallende scenes die de levenskunst (levenshouding, keuzes die gemaakt worden, verschillen in houding e.d.) betreffen. 

Reserveren: www.concordia.nl of T 053 4300999

Vrienden van Cinementaal kunnen een kortingscode aanvragen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.