Wij stellen het op prijs dat u vertrouwen in ons stelt. Wij zien het dan ook als onze verantwoordelijkheid om uw privacy te beschermen.

U leest hier onze volledige privacyverklaring.

Met plezier verwelkomen we onze nieuwe collega: Janet Plegt. Janet zal de rol van voorzitter van het bestuur van Bart Verpalen overnemen.

Janet: “Met mijn gezin woon ik in Hoge Hexel. Na de middelbare school ben ik aan de slag gegaan bij een bank, maar na tien jaar heb ik ervoor gekozen opnieuw naar school te gaan en te kiezen voor werk in de zorgsector. Een gelukkige omzwaai, want tot voor kort heb ik met veel plezier gewerkt bij de RIBW GO en bij Gemeente Enschede. Vanaf oktober zal ik aan het werk gaan bij De Weerde; een kleinschalig wooninitiatief in Almelo voor mensen met een psychische kwetsbaarheid. Samen met collega’s hoop ik een aangename woonomgeving te bieden met deskundige zorg.”

“Zijn mensen met een hulpvraag van toegevoegde waarde voor de samenleving? Mijn overtuiging is dat dit het geval is. Dat is mijn drijfveer om een groot deel van mijn leven actief te zijn in de zorg. Het is mijn motivatie voor het werk wat ik doe en voor nu ook de reden om vrijwilligerswerk te gaan doen bij Cinementaal. Daarbij deed Bart Verpalen zijn toezegging om beschikbaar te blijven voor raad en advies. Hoe ontspannen kun je aan een nieuwe taak beginnen?”

“Inmiddels begin ik mij een beeld te vormen van dit veelzijdige filminitiatief. Want Cinementaal kent in allerlei opzichten bijzondere activiteiten die de geestelijke gezondheidszorg, cultuur, kennis en samenleving met elkaar verbinden. Boeiende filmavonden krijgen vorm door de inzet van vrijwilligers, het behoeft geen toelichting dat ik mij verheug op de samenwerking. Voor mij komend najaar dus een nieuwe baan en de nieuwe taak bij Cinementaal. Een uitdaging die ik met veel plezier oppak!”

Als één van de oprichters in 2002 is Bart Verpalen zestien jaar lang nauw betrokken geweest bij Cinementaal. Bart heeft als voorzitter op bevlogen wijze in grote mate het gezicht van Cinementaal bepaald en is daarmee het boegbeeld van onze organisatie geworden. Onlangs heeft Bart te kennen gegeven dat hij zijn functie per 1 september zal neerleggen. Uiteraard betreuren wij dit besluit maar wij zijn ook dankbaar voor zijn inzet, kennis en inspiratie en blij dat Bart zo lang onze voorzitter heeft willen zijn. Op de Cinementaal Filmdag in november nemen we officieel afscheid.

Cinementaal kan niet zonder Vrienden! Zou u daarom zo vriendelijk willen zijn om uw bijdrage voor 2018 over te maken op NL32 RABO 0396 8183 31 ten name van Stichting Cinementaal te Enschede? Bij voorbaat dank!

Cinementaal wil haar Vrienden en lezers van de nieuwsbrief meer betrekken bij het programma.
Heeft u een suggestie voor een thema dat u graag eens onder de aandacht zou willen brengen? Of wellicht een indrukwekkende film gezien? Laat het ons weten!
Dat kan per mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of spreekt u gerust één van onze vrijwilligers aan op een filmavond.

Cinementaal stuurt regelmatig een e-nieuwsbrief uit naar de Vrienden van Cinementaal. Wilt u deze nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u zich aanmelden voor nieuwsbrief. U kunt de laatste nieuwsbrief en eerdere nieuwsbrieven ook downloaden door op het logo Nieuwsbrieven te klikken.