Janet: “Met mijn gezin woon ik in Hoge Hexel. Na de middelbare school ben ik aan de slag gegaan bij een bank, maar na tien jaar heb ik ervoor gekozen opnieuw naar school te gaan en te kiezen voor werk in de zorgsector. Een gelukkige omzwaai, want tot voor kort heb ik met veel plezier gewerkt bij de RIBW GO en bij Gemeente Enschede. Vanaf oktober zal ik aan het werk gaan bij De Weerde; een kleinschalig wooninitiatief in Almelo voor mensen met een psychische kwetsbaarheid. Samen met collega’s hoop ik een aangename woonomgeving te bieden met deskundige zorg.”

“Zijn mensen met een hulpvraag van toegevoegde waarde voor de samenleving? Mijn overtuiging is dat dit het geval is. Dat is mijn drijfveer om een groot deel van mijn leven actief te zijn in de zorg. Het is mijn motivatie voor het werk wat ik doe en voor nu ook de reden om vrijwilligerswerk te gaan doen bij Cinementaal. Daarbij deed Bart Verpalen zijn toezegging om beschikbaar te blijven voor raad en advies. Hoe ontspannen kun je aan een nieuwe taak beginnen?”

“Inmiddels begin ik mij een beeld te vormen van dit veelzijdige filminitiatief. Want Cinementaal kent in allerlei opzichten bijzondere activiteiten die de geestelijke gezondheidszorg, cultuur, kennis en samenleving met elkaar verbinden. Boeiende filmavonden krijgen vorm door de inzet van vrijwilligers, het behoeft geen toelichting dat ik mij verheug op de samenwerking. Voor mij komend najaar dus een nieuwe baan en de nieuwe taak bij Cinementaal. Een uitdaging die ik met veel plezier oppak!”

Deel dit artikel

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn