Stichting Cinementaal is in 2002 opgericht op initiatief van de RIBW Groep Overijssel, Mediant GGz en Concordia Film-Theater-Expositie.

  • Thematische filmavonden, voorafgegaan door een lezing van een ter zake kundige, in de filmhuizen in Borne, Enschede en Oldenzaal en op Universiteit Twente.
  • Filmcyclus i.s.m. Concordia, bestaande uit minimaal twee filmavonden met één specifiek thema.
  • Thematische filmdag
  • In samenwerking met Concordia regelmatig een bijdrage aan het Maandagspecial-concept: een bijzondere film op de maandagavond, geselecteerd door de programmeur.
  • Cinementaal participeert regelmatig in activiteiten in de regio, zoals Landelijke Dag voor de Psychische Gezondheid, Manifestatie Is sterven nog doodgewoon?, Symposium Ambiq Interaqtie ‘12, Congres Positieve Psychologie en Levenskunst in Twente – Festival van het goede leven.

Informatie over de activiteiten: www.cinementaal.nl, de e-nieuwsbrief, de agenda van filmhuizen en in de flyer.

Cinementaal is in 2002 opgericht met als doel om thema’s binnen de psychologie, psychiatrie, filosofie of levenskunst op een positieve manier onder de aandacht te brengen. Dat doen wij door het vertonen van films, steeds voorafgegaan door een inleiding van een ter zake kundige. Soms is dat een psycholoog of een psychiater, maar ook bijvoorbeeld een filosoof of een universitair docent.

Janet Plegt    -   voorzitter   -  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Susan Schepers   -   secretaris  -  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Lily Hartmans   -   penningmeester   -  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Marlies Zwart van Diemen

 

Thil Tolkamp  -  coördinator  -  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Timon Meynen        
Ernst Pansier        
Alina Ploszaj        
Mirjam Radstaak        
Marian van Tol        
Marlies Zwart van Diemen   
Tim Mutter     
Leonie Spronk   

Bart Verpalen

Joost Westerlaken